De Morgen - 16/11/2014
Meer dan 35.000 bezoekers voor Kunstendag voor Kinderen
 
Meer dan 35.000 kinderen en volwassenen hebben vandaag deelgenomen aan de derde Kunstendag voor Kinderen. Dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar. Dat heeft Kunsten en Erfgoed, de uitvoerder van het Vlaamse kunsten- en cultureel erfgoedbeleid, bekendgemaakt. Minister van Cultuur Sven Gatz nam zelf ook deel en wil het evenement blijven ondersteunen.
 
Meer dan 180 cultuur- en kunstorganisaties in Vlaanderen en Brussel openden zondag hun deuren met in totaal meer dan 280 evenementen op kindermaat en aan een voordeeltarief. Zo woonden in het Gentse Museum voor Schone Kunsten bijvoorbeeld meer dan 600 kinderen en ouders verschillende workshops bij in het kader van de tentoonstelling 'Love Letters'. 
 
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz ging naar de Pianofabriek in Sint-Gillis en woonde er verschillende activiteiten bij waaronder de workshop 'Hedendaagse dans' van Ugo Dehaes. 
 
Minister Gatz wil het evenement ook blijven ondersteunen. "Natuurlijk moet de coördinatie van dit grootschalige evenement dan de nodige financiële en personeelsmiddelen krijgen. Kunst en kunsteducatie voor kinderen en jongeren is een van mijn beleidsprioriteiten", aldus de Open Vld-minister.

<<<