Metro - 03/08/2015
Recordaantal van 6.600 bezoekers voor zesde M-idzomerfestival in Leuven "De 6de editie van het vierdaagse Leuvens M-idzomerfestival in museum M, dat zondagavond afgesloten werd met ‘Dance! Dance! Dance!’ van Arsenal, heeft dit jaar een recordeditie van 6.600 bezoekers over de vloer gekregen. Dat melden de organisatoren. M-idzomer is een eigenzinnig festival, dat binnen de museummuren van M niet enkel muziek programmeert, maar ook performances, dans, films, tentoonstellingen, lezingen…

Wat de concerten betreft in de tuin van het museum bracht elke dag weer een nieuw hoogtepunt. Donderdagavond was er een geweldig concert van Daan in een beperkte bezetting met enkel een cellist en percussionist. Vrijdag zette het Avishai Cohen Trio, na een optreden van de Belgische jazzgrootheid Philippe Catherine, de tuin in vuur en vlam en zaterdag toonde Admiral Freebee Leuven wat rock’n roll in feite is. Arsenal was zondag de perfecte afsluiter.

In het museum werd met filmbeelden, jazz vibes, een dj-set en lezingen vier dagen lang een eerbetoon gebracht aan Billie Holiday naar aanleiding van de 100e verjaardag van de Amerikaanse jazzzangeres. Ook opmerkelijk waren de dansvoorstellingen ‘Geënt’ van Ugo Dehaes en Pit van Ulevel. Veel belangstelling was er ook voor de verhalen over de Belgische muziekgeschiedenis door Jan Delvaux en Jimmy Dewit en voor de tentoonstelling van Michaël Van Den Abeele."

Bron: Belga
 

<<<