We leven in een wereld die gedomineerd wordt door economische principes die ons aanzetten om alles zo goedkoop mogelijk te maken. Winst is belangrijker dan kwaliteit, en ook de kunstwereld wordt steeds vaker uitgedaagd om efficiënter en goedkoper te produceren.
Met Simple Machines stelt choreograaf Ugo Dehaes deze evolutie in vraag door ze ten volle toe te passen op zijn artistiek proces: hij ontsloeg dus al zijn dansers, verving ze door robots en automatiseerde het creatieproces zo veel mogelijk met software.

Voor deze voorstelling neem je samen met Ugo plaats aan een grote tafel. Ugo toont en legt uit waarom en hoe hij zelf robots kweekt en hoe hij ze opleidt tot dansers die gratis voor hem kunnen werken. Hij probeert ook zichzelf overbodig te maken als choreograaf, door onder andere Artificiële Intelligentie te gaan inzetten voor het bedenken van choreografieën. Simple Machines is het begin van een tijdperk waarin eenvoudige machines dingen naar de aandacht en emoties die je vroeger enkel voor levende dansers zou hebben gehad. Welkom in uw toekomst.